неділя, 19 березня 2017 р.

Ліна Костенко святкує свій день народження


Видатній українській поетесі, твори якої вивчають школярі та студенти, сьогодні виповнюється 87 років.



Ліна Костенко належить до тих поетів, які приходять у світ, щоб змінити його. Для багатьох її ім’я уособлює альтернативну, тобто справжню Україну. Вона є тим міцним магнітом, що тримає український світ, знаковою постаттю своєї епохи. Прониклива, наділена пророчим даром, долаючи енергією слова морок доби, Ліна Костенко дарує своєю творчістю духовне просвітління.


Ліна Костенко – жива легенда. Її твори вивчають у школах та університетах. Попри таку популярність поетеса не любить надмірної уваги до себе. Вона навіть відмовилася від звання Героя України - "політичної біжутерії не ношу". Каже, що просто робить свою справу, адже поклик письменника – писати.


Письменниця два роки тому приєдналася до гуманітарної акції "Другий фронт АТО". Ліна Костенко передала на фронт кілька збірок своїх поезій із побажаннями та словами підтримки.

Я приєднуюсь до багатьох привітань з Днем народження, що лунають сьогодні на адресу великої української поетеси, прекрасної жінки!

Як казала Ліна Костенко: "Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі". І саме ці строки у виконанні Богдана Сільвестровича Ступки найбільше вразили мою душу. Під час ТАКОГО читання ТАКОГО вірша, народжується щось божествене, справжнє... душа починає тремтіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар